Sveriges största forum

Ett forum är en plats där folk kan dela med sig av sina tankar och idéer och förhoppningsvis bli hjälpta med problem de har och vill skriva av sig om. Det kan vara ett superbra sätt att komma i kontakt med människor man annars inte hade träffat. Det finns tyvärr en annan mörk sida som också lyfts upp ofta när man pratar om forum och det är hatet. Det finns inte alltid en chans att kontrollera vem som har skrivit vad på ett forum och då är det lätt för vissa människor att spy ur sig det allra värsta om andra människor eftersom de behöver inte ta ansvar för det. De största forumen vi har i Sverige är Flashback och Familjeliv och båda två är kända för att vara både mörka och ljusa. Det går att bli hjälpt med sina problem och kanske till och med hitta vänner på dessa sidor men det finns otroligt mycket hat, rasism och kvinnofientlighet som inte gör det så trevligt att vara där alla gånger.

Flashback och Familjeliv

Flashback är Sveriges största forum och det lanserades 1995 men det tog några år innan det blev riktigt populärt. Sedan början av 2000-talet är det välbesökt och en av Sveriges största sidor. Inte bara bland forum utan bland webbsidor totalt sett. Flashback vill främja yttrandefrihet och tycker att alla ska få säga vad de tycker och tänker. Procentuellt sett är det var tredje svensk som har ett konto på Flashback, dock är det svårt att veta om personer har dubbla konton vilket antagligen är sanningen.

Familjeliv är en sida som fokuserar mer på vuxna och problem kring familj, graviditet, äktenskap och så vidare. Det har blivit bredare och bredare och nu finns det trådar om mycket annat också men grundtanken är att det ska handla om just familjelivet.