Få gratis expertkunskap

Bland det bästa med forum är möjligheten att ställa frågor. Ett tips är dock att börja med att läsa andras trådar på ämnet för att se om du hittar svaret.

Ställ frågor

Det är givande att skapa en tråd, se om någon svarar, fråga vidare och skapa ett samtal. Att skapa en tråd som får flera personer att engagerad sig och kanske över 20 svar är riktigt roligt! Men, folk kommer inte orka att engagera sig om du är den tionde som ställer samma frågor utan att ha brytt dig om andras svar. De bästa frågorna är de som är både öppna, men inom ett särskilt ämne. Om du är på ett reseforum och undrar allmänt om Thailand – dit många har åkt på både charter och genom backpacking – så kommer du bara att bli hänvisad till andra trådar. Om du istället har en specifik fråga, som om du kan åka tåg eller buss från Bangkok till Udon Thani, så kommer du få fler svar och även råd om vilka ställen du bör eller inte bör åka till.

Om ingen skapar trådar, så blir det ingen diskussion: så skapa trådar. Men överös inte forumet med trådar. Det är också klokare att börja med en tråd i taget, då de andra på forumet inte lärt känna dig. Är du en person som det är värt att skriva ett detaljrikt svar till eller vill du helst bara ha lite uppmuntran. Du verkar mer seriös om du börjar med en enda tråd.

Svara i tråden

Det är också viktigt att visa engagemang i den tråd som du har skapat. Gensvara på varje medlem som skrivit något i din tråd. Du kan ställa fler frågor i tråden allt eftersom svaren – det visar att du är intresserad av de andras svar och tar din egen fråga på allvar.