Skriva bloggar och reportage

Vissa forum på internet är renodlade forum: du kan ställa frågor och få svar. Det finns också många forum som också har bloggar och reportage – de får formen av en tidning.

Bloggkarriären

Om du är seriös med ditt bloggande, och kan mycket om det ämne som forumet handlar om, så kan du ibland få skriva blogg på hemsidan. Vissa forum har så att de erbjuder alla medlemmar att skriva blogg på sidan. Att skriva blogg på ett forum kan vara ett smart sätt att marknadsföra sig på. Om du också har en extern blogg så kan det ge fler läsare till den. Om du bloggar på forumet är det inte du som får inkomsten på de annonser som syns kring din blogg – det är företaget som driver sidan. Men, även om du alltså arbetar gratis, så är det en möjlighet att nå ut till fler.

Reportage

Vissa forum har också reportage. Om du är skicklig på att skriva, gärna frilansjournalist, så kan du kontakta forumet och höra om du kan skriva åt dem. Då kan du få betalt för din text, men även om de inte betalar dig, så marknadsför du din egen hemsida genom artiklarna.