Davos

Världens mest kända forum är nog det ekonomiska forumet, World Economic Forum, i Davos. Det är ett politiskt forum dit världsledare, företagare, organisationer, experter och särskilt inbjudan personer deltar. Det anordnas i en liten ort i Alperna som heter Davos och har satt det på kartan. Det går av stapel i början av året och håller på i fem dagar. Det drivs av en stiftelse som Klaus Schwab grundade på 70-talet.

Makteliten

Det är de tyngsta namnen inom politik och företagsvärlden som möts för att diskutera olika globala frågor. Under de fem dagarna kommer ca 2200 inbjudan gäster samt 5000 journalister. Gästerna deltar i olika panelsamtal och lyfter upp olika frågor på agendan. Det pågår också många inofficiella möten under forumet mellan politiker och företagsledare. År 2018 var Donald Trump med, men han kunde inte åka 2019. De största ledarna, som Merkel, Macron och Trump, intervjuar Klaus Schwab själv.

Internet

Forumet i Davos finns också på nätet. Genom youtube är det möjligt att människor ska kunna delta i diskussionerna som pågår. Det är också möjligt att se eventet live på forumets hemsida. Intentionen är att också vanliga människor ska kunna delta och känna sig delaktiga.