Gemenskap IRL

Det finns människor som har hittat sitt livs kärlek på ett forum. Vissa har rent av träffat någon på andra sidan jorden, gift sig och flyttat till ett annat land. Än fler är det som hittat vänner via forum.

Evenemang

Vissa forum har fester och evenemang, oftast i Stockholm eller annan större städer där flera redan bor, och bjuder in alla medlemmar till ett särskilt evenemang. Att gå på en fest och plötsligt träffa ”hobbit”, vars avatar är Pippin, och se att han är en hon är riktigt roligt. Eftersom ni redan är vänner på nätet och vet att ni har gemensamma intressen, så är det också lätt att ta en kaffe någon gång emellanåt.

Resekamrater

På forum för resor, löpning och uteliv i naturen är det inte ovanligt att folk kan leta resesällskap. Om du är med på ett forum om löpning och ska springa ett lopp i Köpenhamn, så kan du se om det är några andra som också ska dit och kanske dela bil och boende. Om man är utomlands själv, så kan det också vara skönt att ta en fika med en forumkompis i centrala New York eller Bangkok.